Lineaire Sensor

Een lineaire sensor maakt het de gebruiker mogelijk lineaire posities, afstanden en daarbijhorende verplaatsingssnelheden te meten. Er bestaan diverse mogelijkheden. Vaak gebruikt zijn de lineaire positiemeetsystemen van MTS Sensors. Ook de LINARIX trekdraadgevers van POSITAL zijn populair.

MTS Sensors Lineaire wegmeetsystemen Trekdraadgevers POSITAL

tsb-bescom advisteert en levert de lineaire meetsystemen van MTS Sensors. Deze meetstaven zijn gebaseerd op het magnetostrictief meetprincipe waarbij een magneet beweegt t.o.v. een non-ferro meetstaaf, zonder daarmee contact te maken en dus zonder slijtage te ondergaan. MTS Sensors heeft verschillende sensorseries met starre c.q. 'rigide' meetstaven alsook de RF-serie met flexibele, plooibare meetelementen. De absolute metingen worden uitgestuurd als analoge signaal of digitaal, via een van de vele digitale interfaces. 
Tevens zijn in het programma roterende trekdraadgevers van POSITAL opgenomen. Deze 'trekdraad-technologie' wordt met name ingezet voor het nauwkeurig monitoren van langere afstanden, tot wel 100 meter. De lineaire sensoren zijn leverbaar in robuuste industriële behuizingen en goedkopere OEM-uitvoeringen (voor machinebouw of hydraulische toepassingen). Voor zeer zware omgevingen biedt tsb-bescom passende 'heavy duty' oplossingen.Over tsb-bescom 
tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; van lineaire sensor tot servosysteem en van display tot motion controller. Alleen de beste merken voeren wij in ons assortiment. Maak gebruik van onze knowhow; wij denken met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen. 

Meer informatie? 
Wilt u weten over de lineaire sensors of trekdraadgevers die tsb-bescom levert? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via e-mail: info@tsb-bescom.nl Of bel ons op (0316) 250 800.