Magnetostrictive meetprincipe (Magnetostrictie)

Magnetostrictie (magnetostrictive) is te definiëren als het veranderen van de afmetingen van een materiaal onder invloed van een magnetische ordening. Deze eigenschap leidt ertoe dat deze materialen magnetische energie kunnen omzetten in mechanische energie en omgekeerd en wordt onder meer gebruikt in actuatoren en sensoren.

Toepassing magnetostrictive principe
tsb-bescom levert sensoren van MTS Sensors op basis van het magnetostrictive principe. Door de contactloze manier van meten zijn magnetostrictive sensoren geschikt voor onder meer inbouw in hydrauliek cilinders alsmede daar waar bv stof en vuil een juiste meting kunnen beinvloeden.

 

>> Download hier informatie over het magnetostrictieve meetprincipe.

Leer hoe MTS Sensors magnetostrictictie als basis voor haar sensoren inzet:

Over tsb-bescom
tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; van magnetostrictive sensoren tot servosysteem en van display tot motion controller. Alleen de beste merken voeren wij in ons assortiment. Maak gebruik van onze knowhow; wij denken met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen.

Meer informatie?
Wilt u weten over de mogelijkheden van het magnetostrictive principe waarvan sensoren van tsb-bescom gebruik maken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via e-mail: info@tsb-bescom.nl Of bel ons op (0316) 250 800.