Plaatdikte Meter

De plaatdikte is een belangrijke procesparameter voor werktuigmachines voor metalen spoelen: zij wordt gebruikt om schade aan werktuigen en machines te voorkomen en om de productkwaliteit volgens ISO 9000 te controleren. Een continue meting van de plaatdikte maakt ook een nauwkeurige opvolging van de materiaalkosten mogelijk.

Plaatdikte Meter Roland Electronic
Plaatdikte meters van Roland Electronic


Roland Electronic biedt enkelzijdige en aanrakingsvrije dubbelzijdige sensoren aan voor het meten van de plaatdikte. De plaatdikte meters werken op basis van een magnetisch, inductief, laser of capacitief meetprincipe. De gedetailleerde protocollen voldoen aan de SPC criteria en bieden objectieve informatie voor het voeren van onderhandelingen met de toeleveranciers.


L20E Plaatdikte meter
Voor de Benelux levert en adviseert tsb - bescom in het bijzonder het plaatdiktemeetsysteem L20E. Dit is ontworpen om eenvoudig en snel geïntegreerd te worden in bestaande opstellingen voor metalen plaat- en stripverwerking. Installatie van dit plaatdikte meetsysteem vergt een minimum aan downtime. Het systeem zelf is klaar voor direct gebruik.
Typisch voor de L20E:
  • Metingen gebeuren contactloos, via een differentiaalmeting
  • Aan de hand van twee triangulatie lasersensoren
  • Sampling rate: 10 kHz
  • onderhoudsvrij sensorsysteem
  • inclusief verschillende zelfcontrolorende functies
L20E Plaatdikte Meting ROLAND Electronic, dubbelzijdige meting
De ROI van dit diktemeetsysteem ligt typisch op enkele operationele maanden. De betrouwbaarheid van het porces wordt hierbij volledig gegarandeerd. De L20E is gebouwd op basis van het R1000 productplatform en bestaat in standaarduitvoering uit:
  • een controle unit
  • het sensorsysteem
  • kabels
Bekijk de technische specificaties van het L20E plaatdikte meetsysteem.

Over tsb-bescom 
tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; van inclinometer tot lasnaad detector en van display tot plaatdikte meter. Alleen de beste merken voeren wij in ons assortiment.

Meer informatie? Wilt u weten over de plaatdikte meters die tsb-bescom levert? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via e-mail: info@tsb-bescom.nl . Of bel ons op (0316) 250 800.