Asverstellingen, Positioning Units

Lenord+Bauer ontwerpt en bouwt speciale positioning units, ook 'positioneer units' genoemd, voor het volledig automatiseren van asverstellingen. In combinatie met een decentrale controlebox, hybride kabeloplossing en kant-en-klare functionele softwareblokken vormt deze positioneer unit één slim compact SeGMo systeem!

Automatische asverstellingen met PowerDRIVE Positioning Units
USP's

Gebruikers en fabrikanten van productiemachines en verpakkingslijnen kiezen steeds vaker voor deze verdergaande vormen van automatisering. Volgende argumenten vinden zij het belangrijkst bij hun keuze voor SeGMo positioning units bij het automatiseren van asverstellingen:

  • Hoge herhaalnauwkeurigheid: automatische asverstellingen zijn veel nauwkeuriger dan manuele verstellingen
  • Tijd- & kostenbesparing in opstellingen waar vaak versteld wordt
  • 100% ondersteuning van Lenord+Bauer bij de implementatie van SeGMo asaandrijvingen
  • Het SeGMo systeem werkt SNEL & STIL

Toepassingen
De SeGMo positioning units van Lenord+Bauer vinden hun toepassing in de eerste plaats in de algemene machinebouw: in food en packaging machines. In dit soort machines drijven positioneringsunits assen aan die de dimensies van toe- en afvoerlijnen bepalen in functie van de te verpakken of verwerken producten. Hiernaast worden positioning units ook ingezet in talrijke andere omgevingen waar asverstellingen - denk aan breedte- en hoogteassen - automatisch aangepast moeten worden. Het automatiseren van aanslagen in de hout- en metaalverwerkende industrie is hier een mooi voorbeeld van!
 
​De GEL6110 als referentie Positioning Unit
De SeGMo GEL6110 is een mooi voorbeeld van een volautomatische asversteller. Deze mechatronische unit is opgebouwd uit een borstelloze DC motor, positiesensor, regelaar en vertragingskast. De GEL6110 positioning unit is gemaakt om formaatverstellingen op machines automatisch te laten verlopen.
 
Positioning Unit, Positioneer Unit, Positioneringsunit Lenord+Bauer PowerBOX, asverstellingen, positioning unit, positioning drive, controlebox, PowerDRIVE
GEL 6110 Positioning Unit GEL 6506A Controle Box

- Voedingsspanning:         24 V DC
- Bedrijfstemperatuur:       -10 °C to +60 °C zonder condensatie
- Beschermingsklasse:        IP 67, ideaal voor voedingsmiddelenindustrie!
- Nominale koppel:           2 Nm to 230 min-1, 5 Nm to 100 min-1, 10 Nm to 40 min-1
- Position system:             Multiturn absolute encoder
- Nauwkeurigheid:            ± 1.8° single turn, 342 revolution multiturn