Dubbele Plaat Detectie

Betrouwbare dubbele plaat detectie is een must geworden binnen de hedendaagse geautomatiseerde plaatbewerking! Aan stapelmachines, toevoerstations voor persen en stansmachines, laadrobots, magneetbanden of in centreerstations is het erg belangrijk dat dubbele platen of ‘blikken’ gedetecteerd worden. Schade aan deze machines door vallende platen of te grote diktes moet te alle tijde worden voorkomen. 

tsb - bescom verdeelt, adviseert en co-engineert de dubbele plaat detectie oplossingen van ROLAND Electronic voor de metaalverwerkende industrie in België en Nederland. Het gaat om hoogwaardige klant-specifieke oplossingen bestaande uit een sensorkop in combinatie met een passende uitlees-unit. De keuze en afstelling van de juiste sensorkop vergen kennis en ervaring.

enkel- en dubbelzijdige sensoren voor dubbele plaat detectie
  • Industrieën met dubbele plaat detectie: automotive, productie metaalverpakkingen, plaatverwerkende industrie, RVS-gedeelte witgoedindustrie
  • Toepassingen dubbele plaat detectie: robotladers, 'bending cells', afstapelaar, centreringstations, plaatbedrukingsmachines, lassen van “tailored welded blanks“
De uitleeseenheid is het meest bepalend voor een plaatdetectiesysteem van ROLAND Electronic. Het merk biedt verschillende units: Eagle Eye AA, A100, UDK20, E20, C100, I100, I20, L20

Veldbussytemen (Profibus, DeviceNet, ControlNet, Interbus, CANopen, Profinet) zijn voor de meeste units optioneel verkrijgbaar.

Dubbele plaat detectie van ROLAND Electronic beschermt machine en product
 

Enkel- en dubbelzijdige sensoren voor dubbele plaat detectie

De sensoren die gekoppeld worden aan de verwerkende units zijn enkel- of dubbelzijdig. Enkelzijdige sensoren kunnen ideaal in zuignappen ingebouwd  worden. Hiervoor heeft ROLAND Electronic speciale bevestigingsbeugels op de markt gebracht. De sensor maakt contact met het te meten materiaal. De contactloze ‘dubbelzijdige’ sensoren staan veelal in voor de controle van plaatdiktes in mechanische transportbanden en transporteurs met magneetbanden, met een sensor boven en een onder de te meten plaat.
 
Voor haar dubbel blik detectie sensoren gebruikt ROLAND Electronic een grote selectie aan sensortechnieken: permanent magnetisme, elektromagnetisme, inductie, wervelstroom (Eddy Current), capacitieve en inductieve transmissie, lasertechnologie. Oplossingen zijn er voor het meten van stalen en non-ferro’s, blik en vergelijkbaar materiaal, aluminium, niet-magnetisch RVS, composietmaterialen. De plaatdikte kan variëren tussen 0.01 - 16 mm (voor een enkele plaat, afhankelijk van gebruikt materiaal).