Absolute linear encoder

De positiesensoren van Temposonics werken op basis van het magnetostrictieve principe en worden ook absolute linear encoders genoemd. Deze Temposonics lengtemeetsystemen worden toegepast in een breed scala aan branches. Van hydraulische systemen in het Panamakanaal tot aan raceauto’s en van niveaumetingen in vloeistoffen tot aan pick and place machines.


Toepassing van het magnetostrictieve meetprincipe in absolute linear encoders betekent een nauwkeurige contactloze positiemeting. Het wrijvingsloze werkingsprincipe van de absolute linear encoders garandeert bovendien een positiemeting zonder de noodzaak van na-kalibratie. Het werkingsprincipe wordt hieronder weergegeven.


Over tsb-bescom
tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; van sensor tot servosysteem en van display tot motion controller. Alleen de beste merken voeren wij in ons assortiment. Maak gebruik van onze knowhow; wij denken met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen.

Meer informatie?
Wilt u weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via e-mail: via info@tsb-bescom.nl Of bel ons op (0316) 250 800.