Digitale Potentiometer

Een digitale potentiometer – ook wel een digitale potmeter genoemd – is een digitaal gestuurde elektronische component waarbij de functies gelijk zijn aan de analoge functies van een conventionele potentiometer. tsb-bescom biedt verschillende uitvoeringen van deze contactloze sensoren; onder meer van Temposonics, Lenord + Bauer en Posital. De digitale potentiometers zijn hierbij beschikbaar in zowel lineaire als roterende uitvoeringen.

Digitale potentiometers worden onder andere gebruikt in de machinebouw voor het nauwkeurig bepalen van posities. Door het contactloze principe zijn de sensoren niet onderhevig aan slijtage en behouden hun herhalingsnauwkeurigheid. 


Digitale contactloze potentiometers van Temposonics

Over tsb-bescom
tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; van digitale potentiometer tot servosysteem en van display tot motion controller. Alleen de beste merken voeren wij in ons assortiment. Maak gebruik van onze knowhow; wij denken met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen.

Meer informatie? 
Wilt u weten over de digitale potentiometers die tsb-bescom levert? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via e-mail: info@tsb-bescom.nl Of bel ons op (0316) 250 800.