Programmeerbare Incrementele Encoders

IXARC Programmeerbare Incrementele Encoders van POSITAL: veelzijdig, compact (vanaf 36 mm Ø) en flexibel. Deze roterende pulsgevers zijn vrij programmeerbaar tot 16.384 pulsen per rotatie. 

Dankzij eenvoudige UBIFAST-tool configureert gebruiker zelf ook draairichting en output (HTL of TTL) van de encoder. Dit gebeurt enorm snel, met een laptop, tablet of smartphone, online via WiFi.


 

 
Heavy Duty Programmeerbare Pulsgever UBIFAST Programmeertool


>> Bekijk onze voorraad en bestel online
>> Betrek een engineer van tsb – bescom bij uw keuze

 

Voorraadbeheer vereenvoudigd
Programmeerbare pulsgevers bieden grote voordelen voor distributeurs, system integrators, machinebouwers en OEM-ers:
  • beperkt voorraad dankzij gereduceerd aantal mechanische standaardmodellen
  • geprogrammeerd in functie van beoogde toepassing, maximale flexibiliteit
  • mechanische sensoreigenschappen ongewijzigd
Optioneel: bij het programmeren van de encoder kan de operator zijn settings via e-mailinterface communiceren met POSITAL. POSITAL houdt dan de configuratiegeschiedenis van de sensor bij in een database. Bij vervanging van de incrementele encoder wordt het bestaande configuratieverslag gebruikt om een identieke (vervangings-)sensor te produceren.

>> POSITAL-gebruikers in Nederland en België kunnen hun configuratieverslag naar tsb - bescom sturen. Wij nemen dan een mechanisch passende sensor van eigen plank, programmeren de parameters en sturen de pulsgever binnen een paar dagen naar u op. Een maatoplossing in een mum van tijd!

 

Ook in ‘Heavy Duty’ uitvoering
Speciale ‘heavy duty’ uitvoering van de programmeerbare IXARC pulsgevers uitgevoerd met robuuste behuizing, ideaal voor extreme toepassingen waar beweging en snelheid een rol spelen. Voor positionerings- & motion control uitdagingen in: mijnen, offroad/offshore omgevingen, farmaceutische, food en chemische productiemachines.

IXARC programmeerbare encoders gebruiken POSITAL's zeer nauwkeurige magnetische sensortechnologie die, in vergelijking met optische incrementele encoders, de gevoeligheid voor stof, olie en vocht minimaliseert. Meetgedrag is hoog-dynamisch en resoluties tot 16.384 ppr worden gegarandeerd.
  • compacte behuizing: 42 mm Ø flens, 10 mm Ø volle as
  • schokbestendig tot 300 g, lagers belastbaar tot 300N 
  • IP69K

 

Tutorial: hoe programmeer je zelf jouw encoder met de UBIFAST programmeertool? Slechts een paar minuten werk!