CANopen encoder

CANopen is als interface beschikbaar op veel PLC’s en wordt veel gebruikt in fabrieksautomatisering en voor mobiele machines. CAN staat voor Controller Area Network en is door het bedrijf Bosch ontwikkeld voor de automotive industrie. Inmiddels wordt CAN steeds meer gebruikt voor industriële toepassingen. tsb-bescom levert een breed scala aan CANopen encoders. Zowel roterende encoders als lineaire sensoren van Temposonics zijn verkrijgbaar met deze interface.
 

CANopen Encoder Lenord+Bauer (GEL2352)
CANopen encoder van POSITAL CANopen lineaire sensor van Temposonics CANopen encoder van Lenord+Bauer

CANopen Encoders bij tsb - bescom
 

Extra nauwkeurige magnetische Encoders met CANopen interface
POSITAL ontwikkelt en fabriceert uiterst nauwkeurige magnetische absolute encoders (roterend) met CANopen interface. Deze encoders zijn onderdeel van de IXARC-lijn van stevig maar compact gebouwde encoders, uitgevoerd in een breed scala aan communicatieprotocollen: SSI, EtherNet/IP, EtherCat, Powerlink, Profbus DP en Profinet. De IXARC-lijn is een van de meest veelzijdige encoderlijnen die momenteel in de markt te vinden is.

CANopen Encoder POSITAL: nauwkeurig meten met magnetisme












Enkele kenmerken:
  • Batterijloze Wiegand sensortechnologie
  • Robuuste & compacte behuizing
  • Singleturn resolutie: tot 16 bit
  • Autobaud Detection functie verbindt de sensor direct met het CANopen netwerk
  • Status LEDs vereenvoudigen installatie & diagnostiek

Uitstekende keuze voor heel wat industrieën
CANopen encoders vormen een uitstekende keuze voor toepassingen in voertuigen, mobiele machines, hijskranen, liften en offshore apparatuur. De CANopen interface biedt bovendien de Autobaud Detection functionaliteit. Hiermee worden encoders direct aangesloten op het locale CANopen netwerk. Het manueel instellen van overdrachtssnelheden is niet langer nodig.

Over tsb-bescom
tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; van sensor tot servosysteem en van display tot motion controller. Wij voeren alleen de beste merken in ons assortiment. Maak gebruik van onze knowhow; wij denken met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen.
Meer weten? 
Wilt u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze experts zijn te bereiken onder telefoonnummer: (0316) 250 800. Of via e-mail.