Hellingssensor / Tiltsensor

Een hellingssensor of tiltsensor is een instrument waarmee je hoeken of hellingen meet. Een nauwkeurige meting van de hellingshoek of inclinatie ten opzichte van de horizon is belangrijk voor veel opstellingen, machines en motion control systemen.

hellingssensor / tiltsensor van POSITAL Fraba: TILTIX

Het meten van de tilt of hellingsgraad garandeert in veel gevallen het veilig en correct functioneren van een opstelling of apparaat. Een hellingssensor bewaakt op eenvoudige en efficiënte wijze de ruimtelijke oriëntatie van een object, zonder hiervoor gebruik te maken van een mechanische verbinding. Dit biedt een aanzienlijk voordeel voor engineers! Zo worden bijvoorbeeld zonnepanelen gepositioneerd met dit soort tiltsensoren. Ook in de scheepvaart en offshore industrie worden deze meetinstrumenten volop ingezet. 

Hellingssensoren/Tiltsensoren van POSITAL: de TILTIX-serie!

Industriële Hellingssensor / Tiltsensor van POSITAL Hellingssensor / Tiltsensor van POSITAL: heavy duty IP69K uitvoering
Industriële TILTIX sensor van POSITAL Heavy Duty TILTIX sensor van POSITAL

tsb - bescom adviseert en verkoopt de tiltsensoren van POSITAL. Deze 'TILTIX' sensoren meten op basis van de bewezen MEMS-technologie. De sensoren worden gekenmerkt door:
  • Hoge nauwkeurigheid van 0.1° en Resolutie van 0.01°
  • Meetbereik: ±80° (dubbele as) of 360° (enkele as)
  • Ook in IP69K 'heavy duty' uitvoering
  • Beschikbaar in volgende interfaces: Analog Current, Analog Voltage, CANopen, DeviceNet, J1939, Modbus, RS232, SSI

tsb - bescom streeft naar verregaande klantontzorging bij het aanlooptrject naar best passende inclinatie-oplossing. Daarom biedt het naast tilt- en hellingssensoren, ook een rijk assortiment aan diensten en toebehoren die nodig zijn om de sensor optimaal te laten functioneren:
Binnen het TILTIX-programma zijn er eveneens speciale tiltsensoren voor heavy duty toepassingen. Deze uitvoeringen zijn beschikbaar in bovengenoemde outputs.

Over tsb-bescom
tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; van hellingssensor tot servosysteem en van display tot motion controller. Alleen de beste merken voeren wij in ons assortiment.

Meer informatie?
Wilt u weten over de hellingssensoren die tsb-bescom levert? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via e-mail: info@tsb-bescom.nl Of bel ons op (0316) 250 800.