Rotary encoder, roterende encoder of draaipulsgever

Encoders zijn grofweg te verdelen in lineaire encoders en roterende encoders c.q. rotary encoders. In het eerste geval meten de encoders een lineaire verplaatsing, in het tweede geval een hoekpositie of een hoekbeweging van een as.

Er zijn twee typen rotary encoders te onderscheiden: de incrementele en de absolute sensoren. In het eerste geval geeft het systeem de relatieve positie terwijl de absolute rotary encoder de absolute positie weergeeft; de laatste houdt de informatie vast waardoor de positie altijd bekend is. Ook wanneer de installatie is uitgeschakeld geweest.


Toepassingen Rotary Encoders / Roterende Encoders

Rotary encoders zijn in verschillende applicaties toe te passen waaronder robots, industriële regelingen, optische applicaties en radar platforms. In tegenstelling tot potmeters kunnen deze sensoren blijven ronddraaien zonder limiet.
 

Rotary Encoder Lenord+Bauer, Roterende Encoder Rotary Encoder, Roterende Encoder, POSITAL Rotary Encoder, Roterende Encoder, Emeta
Lenord+Bauer POSITAL  Emeta

 


Over tsb-bescom

tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; sensor tot servosysteem en van display tot motion controller. Wij voeren alleen de beste merken in ons assortiment. Maak gebruik van onze knowhow; wij denken met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen.


Meer informatie? 

Voor meer informatie over onze producten dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier of een mail sturen naar: info@tsb-bescom.nl  Wij zijn ook bereikbaar op (0316) 250 800.