Niveaumeting, Niveaumeter, Level Sensor

Procesveiligheid dankzij exacte meettechnologieMagnetosctrivtieve Level Transmitter technologie van MTS Sensors

Waarom absolute niveaumetingen? - Procesautomatisering, batchverwerking, dosering en op- & overslag vergen vandaag de dag een steeds hogere nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en kostenefficiëntie. Op deze trend speelt Temposonics in met haar zelf ontwikkelde lijn sensoren die niveau, scheidingslaag en temperatuur van ‘float’ vloeistoffen meten door een opening in tank, vat of container.

Waar toegepast? Niveausensoren van Temposonics worden in een breed scala aan branches en applicaties ingezet: olie- en gasindustrie, chemische industrie, voedingsmiddelen industrie en de mobiele voertuigtechniek. Door toepassing van het magnetostrictief principe is een niveaumeting contactloos uit te voeren. Dit biedt grote voordelen voor onder andere de food en farmaceutische industrie.

Enkele concrete toepassingen: met een exacte niveaumeting kun je berekenen of er nog genoeg materiaal is voor het produceren van een volgende batch dure medicijnen. Ook kunnen lekken bij ondergrondse tanks gelijk worden gedetecteerd!

>> Raadpleeg de enginieurs van tsb - bescom bij uw zoektocht naar de juiste niveaumeter!


Typisch voor Temposonics vloeistof niveaumeters: 

  • 3-in-1-meting: niveau, temperatuur en scheidingslaag meten met één sensor
  • Geen invloed bij verandering diëlektrische constante
  • Geen invloed bij verandering luchtgesteldheid
  • Meet enkel vloeistofniveau, niet het schuim
  • Geen afwijking in lineariteit bij temperatuursverandering
  • Geen nakalibratie nodig

Overige Kenmerken:

Temposonics niveaumeters staan in voor hoge nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en gelijkmatige foutloze metingen dankzij de inzet van een vlotter. 

Temposonics floaters in actie: