Meetwielen voor meten rollend materiaal

Een meetwiel, gekoppeld aan een encoder, vormt een lineair meetsysteem dat wordt ingezet bij lengte- en snelheidsmetingen van (af-)rollend materiaal zoals hout, textiel, papier, metaal en plastic. Ook de term 'encodermeetwiel' wordt gebruikt.

Een meetwiel wordt via een meetarm direct op het te meten materiaal gepositioneerd, parallel aan de rolrichting. Het is hierbij belangrijk de gladheid en aard van het te meten materiaal in ogenschouw te nemen. Mogelijke slip van het meetwiel en daaruit voortkomende meetfouten wil je voorkomen. Ook beschadiging van het materiaal zelf zijn niet wenselijk.

>> Bekijk onze voorraad en bestel online

Meetwielen diverse loopvlakken
 Ruime variatie aan Meetwielen

Tsb – bescom biedt een ruim aanbod aan meetwielen met vele types oppervlakte-afwerkingen en in twee varianten meetwielomtrekken en bijhorende diameters:
  • Loopvlakken: hytrel geribbeld of glad, rubber genopt/noppengummi, vulkollan PUR, aluminium kruiskartel, geëloxeerd hard metaal
  • 200 mm of 500 mm omtrek
  • Via spanbus of boring van 10 mm
  • Meetwielen van onze A-merken Lenord+Bauer en POSITAL.
Meetwielen c.q. ‘encodermeetwielen’ zijn direct uit voorraad leverbaar via de tsb - bescom online shop. Verschillende diameters en loopvlakvarianten, met bijpassende encoders.
 

>> Op zoek naar een bijpassende encoder?

>> Betrek een engineer van tsb – bescom bij uw keuze


Tutorial (ENG) over inzet meetwiel bij meten en monitoren van lineaire bewegingen:

Over tsb-bescom
tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; van lineaire encoder tot servosysteem en van display tot motion controller. Alleen de beste merken voeren wij in ons assortiment. Maak gebruik van onze knowhow; wij denken met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen.