Impulsgever

De juiste impulsgever van tsb-bescom: wanneer een hoge nauwkeurigheid gewenst is. Impulsgevers bestaan uit een as die pulsen genereert wanneer hij draait. De bijbehorende elektronica telt de pulsen en zet deze om naar een rotatiehoek. Het uitgangssignaal van de impulsgever is vervolgens in een bovenliggende besturing te gebruiken voor een nauwkeurige positiebepaling.

Uitgebreid pakket impulsgevers
Impulsgevers behoren tot het uitgebreide pakket incrementele encoders van tsb-bescom. Eén van de topmerken is Emeta. Deze Zweedse producent Emeta Encoders levert optische incrementele impulsgevers die onder meer geschikt zijn voor toepassingen onder zware omstandigheden. tsb-bescom heeft standaard een groot assortiment impulsgevers van Emeta op voorraad. Daarnaast vertegenwoordigt het bedrijf de impulsgevers van Leonord+Bauer en POSITAL.
 

Impulsgever van Emeta, verkrijgbaar bij tsb - bescom Impulsgever van Lenord+Bauer Impulsgevers van POSITAL Fraba
Impulsgever van Emeta Impulsgever van Lenord+Bauer Impulsgevers van POSITAL


De impulsgever is naar wens te combineren met diverse andere producten waaronder een lagerbok voor de montage van de impulsgever met servoflens, meetwielen, tandwielen, montagebeugels en uiteraard diverse kabels.
 

‘Heavy Duty’ uitvoeringen van POSITAL
POSITAL biedt speciale ‘heavy duty’ uitvoering binnen de selectie van IXARC pulsgevers. Deze incrementele encoders zijn gebouwd met een robuuste behuizing, ideaal voor extreme toepassingen waar beweging en snelheid gemeten moeten worden.

Toepassingen: voor positionerings- en motion control uitdagingen in mijnen, offroad/offshore omgevingen, farmaceutische, food en chemische productiemachines.

De IXARC heavy duty impulsgevers gebruiken POSITAL's zeer nauwkeurige magnetische sensortechnologie die, in vergelijking met optische incrementele encoders, de gevoeligheid voor stof, olie en vocht minimaliseert. Meetgedrag is hoog-dynamisch en resoluties tot 16.384 ppr worden gegarandeerd.
  • compacte behuizing: 42 mm Ø flens, 10 mm Ø volle as
  • schokbestendig tot 300 g, lagers belastbaar tot 300N 
  • IP69K
heavy duty impulsgever POSITAL
Over tsb-bescom

tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; van hoekencoder en impulsgever tot servosysteem en van display tot motion controller. Wij voeren alleen de beste merken in ons assortiment. Maak gebruik van onze know-how; wij denken met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze producten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. E-mail ons: via info@tsb-bescom.nl Of bel onze experts onder telefoonnummer +31 (0)316 250 800.