Incrementele of 'Incremental' Encoder

Incrementele encoders of 'Incremental Encoders' (ENG) zijn sensoren opgebouwd uit een as die pulsjes opwekt wanneer hij draait. Daarom wordt ook de naam 'Pulsgever' of 'Impulsgever' gebruikt. Pulsen worden mechanisch, optisch of magnetisch gegenereerd. Ook de draairichting (A->B, B->A) van de encoder wordt berekend.
 

incrementele encoder Lenord+Bauer incrementle encoder, incremental encoder, Emeta Encoders incrementele encoder, incremental encoder POSITAL Fraba

Incrementele encoders zijn het meest gebruikte type roterende encoder om wille van lage kostprijs en een output signaal dat bij elk punt van de beweging gemakkelijk door elektronica uit te lezen is. Dit signaal wordt verwerkt tot beweging gerelateerde informatie zoals hoekverdraaiing, snelheid en versnelling. De incremental encoder vormt zo één van de belangrijkste verbindingscomponenten tussen mechanica en besturing. tsb – bescom biedt pulsgevers tot wel 266.240 pulsen per omwenteling! Het uitgangssignaal van de impulsgever (TTL of HTL) wordt via bovenliggende besturingen - denk aan plc's of display controlers - ingezet voor nauwkeurige positiebepaling. 

>> Bekijk onze voorraad en bestel online
>> Betrek een engineer van tsb – bescom bij uw keuze

 

programmeerbare incrementele encoders van POSITAL, incremental encoder

Toepassing incrementele encoder

Voor alle positioneertaken in de machine- en installatiebouw zijn nauwkeurige positiebepalingen nodig. Impulsgevers zorgen voor een eenduidig digitaal signaal bij elk punt van een beweging. Dankzij het vermogen om elke positie een precieze en eenduidige waarde te geven zijn encoders een van de belangrijkste verbindingscomponenten tussen mechanica en besturing. Bij dit soort sensoren wordt de beweging of afgelegde weg vastgesteld door de besturing door eenvoudigweg impulsen te telllen.


Assortiment tsb - bescom

tsb-bescom heeft een groot assortiment incrementele encoders van verschillende topmerken. Hoogstaande kwaliteit en in de praktijk bewezen betrouwbaarheid zijn leidend in de keuze van onze producten. Wij leveren uitsluitend sensoren van gerenommeerde fabrikanten als Lenord+Bauer, POSITAL en Emeta.
 

incrementele encoder blinde holle as incrementele encoder voor trein en rail, Lenord+Bauer incrementele encoder, incremental encoder Emeta


Ons productportfolio is uitgebreid en bevat naast incrementele encoders ook roterende absolute encoders, lineaire positiesensoren, trekdraadencoders, inclinometers en mechatronische verstelmotoren.
 

Absolute Encoders vs. Incrementele Encoders

Via deze link leest u wanneer u het best een incrementele encoder - ook wel 'pulsgever' genoemd - gebruikt in plaats van een absolute encoder. En andresom. POSITAL zet voor u netjes op een rij welke de typische voordelen en typische toepassingen zijn van beide meetmethodes.