EtherCAT Encoder

EtherCAT is een communicatie protocol op basis van industrieel Ethernet. Kenmerkend voor dit protocol is het feit dat alle data voor alle netwerkdeelnemers in één netwerkbericht worden afgeleverd én opgehaald. Dit leidt onder meer tot een relatief hoge snelheid van data-uitwisseling. Verder zijn er voor etherCAT geen switches nodig; het netwerk wordt bekabeld door van deelnemer-naar-deelnemer door te lussen, eventueel met aftakkingen. Dit is onder meer interessant voor machinebouwers die lange machines of productielijnen bouwen.

Assortiment EtherCAT encoders

Wanneer encoders in staat zijn via EtherCAT te communiceren, spreken we van een Ethercat encoder. In het productenprogramma van tsb-bescom zijn verschillende van deze sensoren beschikbaar van gerenommeerde fabrikanten die zich in het verleden ruim hebben bewezen op het vlak van kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Voorbeelden van deze leveranciers zijn Temposonics en Lenord+Bauer. Temposonics levert diverse series, wij zoomen in op de R-serie. Binnen deze serie vindt u vijf verschillende sensors. Neem de RP/RH Positiesensor of de RF Positiesensor. Deze laatste is een flexibele sensor voor onder andere montage in hydrauliekcilinders. Ideaal op plaatsen waar weinig ruimte is om de sensor te monteren of demonteren. Op zijn beurt is de RS positiesensor zeer robuust met een grote beschermingsgraad. Het is maar net voor welk project u de EtherCAT sensors nodig heeft. Het Duitse merk Temposonics kenmerkt zich door jarenlange ervaring en degelijke kwaliteit. U kunt dus jaren vooruit met uw etherCAT sensors van dit merk. Ook het merk Lenord+Bauer vindt zijn oorsprong in Duitsland. Deze leverancier ontwikkeld eveneens al jaren alle soorten encoders, waaronder etherCAT Encoders. De product richt zich daarnaast op innovatie en ontwikkeling. U weet dus dat u met deze producten voorop loopt als het gaat om de nieuwste tools en mogelijkheden.

      

Temposonics

Over tsb - bescom

Welk merk het best bij uw wensen past? Dat vertellen onze experts graag! Het assortiment en de toepassingen van de verschillende EtherCAT encoders bij tsb-bescom is uiteenlopend. Het is daarom logisch dat u graag nog vragen stelt, alvorens u de EtherCAT encoder bestelt. Daarom staan de specialisten van tsb-bescom tijdens kantooruren voor u klaar met passend advies. Ook kunt u hier uw vragen stellen over installatie, montage of technische informatie over eerder aangeschafte ethernet encoders en toebehoren. Zo weet u zeker dat u op de juiste manier met de gekochte materialen omgaat en dat ze het best tot hun recht komen. tsb-bescom levert al jaren alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control. Alleen de beste merken komen terecht in ons assortiment, ook als het gaat om EtherCAT encoders. Maak gebruik van onze vakinhoudelijke kennis; wij denken dan ook graag met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen. Wilt u meer weten over de EtherCAT encoders of impulsgevers die tsb-bescom levert? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via e-mail: via sales@tsb-bescom.nl Of bel ons op (0316) 250 800.