EtherCAT Encoder

EtherCAT is een communicatie protocol op basis van industrieel Ethernet. Kenmerkend voor dit protocol is het feit dat alle data voor alle netwerkdeelnemers in één netwerkbericht worden afgeleverd én opgehaald. Dit leidt onder meer tot een relatief hoge snelheid van data-uitwisseling. Verder zijn er voor Ethercat geen switches nodig; het netwerk wordt bekabeld door van deelnemer-naar-deelnemer door te lussen, eventueel met aftakkingen. Dit is onder meer interessant voor machinebouwers die lange machines of productielijnen bouwen.

Wanneer encoders in staat zijn via Ethercat te communiceren, spreken we van een Ethercat encoder. In het productenprogramma van tsb-bescom zijn verschillende van deze sensoren beschikbaar van gerenommeerde fabrikanten die zich in het verleden ruim hebben bewezen op het vlak van kwaliteit, betrouwbaarheid en service.

      

MTS sensors
Lenord+Bauer

Over tsb-bescom
tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; van sensor tot servosysteem en van display tot motion controller. Wij voeren alleen de beste merken in ons assortiment. Maak gebruik van onze knowhow; wij denken met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen.

Meer weten?
Wilt u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze experts zijn te bereiken onder telefoonnummer: (0316) 250 800. Of via e-mail.