Ethernet Encoders

Ethernet encoders

Ethernet (IEEE 802.3) is een netwerkstandaard waarmee computers in een LAN met elkaar communiceren. Tegenwoordig wordt ethernet ook in het WAN van internetproviders gebruikt. Bovenop de ethernetlaag draaien protocollen, waarvan TCP/IP het bekendste en meest gebruikte is. Encoders worden ook wel pulsgevers genoemd. Dit is een elektronisch toestel met een roterende as. Wanneer de as draait, worden pulsen gegenereerd. Er zijn twee soorten encoders, namelijk incrementele encoders en absoluut encoders. De incrementele encoder zorgt voor een simpele pulstrein, terwijl de absoluut encoders op hun beurt zorgen voor meerdere signalen. Een ethernet encoder is dus in staat om via ethernet te communiceren.Ethernet Encoders van POSITAL

 De voordelen van Ethernet encoder

Wanneer encoders in staat zijn via Ethernet te communiceren, spreken we van Ethernet encoders. Binnen het assortiment van tsb-bescom zijn er verschillende Ethernet encoders beschikbaar van gerenommeerde fabrikanten die zich in het verleden ruim hebben bewezen op het vlak van kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Onder andere POSITAL levert Ethernet encoders die gebruik maken van het IP-protocol. Deze Duitse leverancier is marktleider als het gaat om kwalitatieve ethernet encoders. Sinds jaar en dag ontwerpt en verkoopt POSITAL sensoren voor motion control- en veiligheidsgarantiesystemen. Door jarenlange ervaring is deze producent ook bekwaam in het leveren van andere sensoren en encoders. Bijvoorbeeld roterende encoders, inclinometers, lineaire positiesensoren en een grote verscheidenheid aan accessoires. Deze producten worden gebruikt in een breed scala van instellingen, van productie tot mijnbouw en van landbouw tot energie. U weet dus zeker dat u een kwalitatief hoogwaardige ethernet encoder in huis haalt, wanneer u bij tsb-bescom bestelt. De ethernet encoders zijn verkrijgbaar in meerdere behuizingsmaterialen, afmetingen, flensuitvoeringen, astypen en diameters. Veel voorkomende toepassingsgebieden van de encoders zijn materiaal handling, fabrieksautomatisering, bouwvoertuigen, duurzame energie, medische apparatuur en liften.

Over tsb-bescom

Het assortiment en de toepassingen van de verschillende encoders binnen de collectie van tsb-bescom is zeer gevarieerd. Wij begrijpen dat u graag nog enkele technische vragen zou willen stellen, alvorens u de ethernet encoder bestelt. Daarom staan de specialisten van tsb-bescom tijdens kantooruren voor u klaar met passend advies. Ook kunt u hier uw vragen stellen over installatie, montage of technische informatie over reeds aangeschafte ethernet encoders en toebehoren. Zo weet u zeker dat u op de juiste manier met de gekochte materialen omgaat en dat ze het best tot hun recht komen. tsb-bescom levert al jaren alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; van Atex sensors tot servosysteem en van display tot motion controller. Alleen de beste merken voeren wij in ons assortiment, ook als het gaat om ethernet encoders. Maak gebruik van onze knowhow; wij denken met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen. Wilt u weten over de ethernet encoders of impulsgevers die tsb-bescom levert? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via e-mail: via sales@tsb-bescom.nl Of bel ons op (0316) 250 800.