Dit is PROFINET

Speciaal voor toepassing gebaseerd op het PROFINET netwerkprotocol biedt tsb-bescom een wijde range aan zowel roterende als lineaire PROFINET encoders. Deze sensoren zijn dankzij hun real-time interface geschikt voor toepassingen waar PROFIBUS niet kan worden ingezet. Denk aan complexe uiterst dynamische machines voor semi-conductorindustrie, CNC bewerkingscentra en spuitgietindustrie. 

Onze PROFINET encoders

Het is al meer dan tien jaar op de markt en het biedt tal van mogelijkheden als het gaat om afstanden en flexibiliteit. We hebben het over PROFINET. Waar Profibus niet in te zetten is, is PROFINET een goede oplossing. Het wordt ook wel dé oplossing voor industrieel ethernet van de PI (Internationale Profibus & PROFINET organisatie) genoemd. In de afgelopen tien jaar heeft PROFINET aan populariteit gewonnen. Ook tsb-bescom juicht het gebruik van PROFINET toe. Speciaal voor toepassing van het PROFINET netwerkprotocol biedt tsb-bescom een uitgebreid assortiment aan zowel roterende als lineaire PROFINET encoders. Deze sensoren zijn dankzij hun real-time interface geschikt voor toepassingen waar Profibus niet kan worden ingezet. Denk aan complexe uiterst dynamische machines voor semi-conductorindustrie, CNC-bewerkingscentra en spuitgietindustrie. tsb-bescom levert sensoren van verschillende Duitse topmerken als POSITAL en Temposonics. Uiteraard ondersteunt het bedrijf haar gebruikers in het kiezen van de juiste PROFINET encoder.

Roterende PROFINET encoders Lineaire PROFINET meetstaven
 

Voordelen van PROFINET

Niet voor niets wint PROFINET aan populariteit. Het brengt een aantal aardige voordelen met zich mee. Met een verleden van tien jaar kan PROFINET met recht bewezen technologie genoemd worden. Er zijn tal van mogelijkheden op lange afstand en er zijn meer dan zeshonderd verschillende soorten producten beschikbaar. PROFINET kan gebruikt worden in verschillende combinaties. Door het gebruik van PROFINET worden de beste prestaties met de hoogste graad van openheid gecombineerd. PROFINET is veilig, alle apparaten worden namelijk automatisch getest op de meest strenge veiligheidseisen. Daarbij is er minder bekabeling nodig, is het een nauwkeurig, schaalbaar en stabiel systeem.

PROFINET technologie

PROFINET is een realtime netwerkoplossing gebaseerd op de ‘enhanced’ versie van het ethernet protocol, bekend uit de kantoorautomatisering. Omdat de oplossing volledig compatibel is met TCP/IP kunnen hiermee grote hoeveelheden data (afkomstig van bv SCADA-systemen) uitgewisseld worden, terwijl de communicatie tussen PLC’s, sensoren en actuatoren (die determenistisch plaatsvindt) via Profinet verloopt. Als industriële ethernetstandaard voegt PROFINET fabrieksautomatisering samen met andere bedrijfsmatige IT-oplossingen. De standaard is qua functionaliteit vergelijkbaar met PROFIBUS en zet technieken in die gebruikt worden door zowel engineering, IT als management. Gevestigde IT-standaarden vormen de basis voor het communicatieprotocol: IP, UDP en TCP. XML is de beschrijvingstaal voor de profielen van de verschillende apparaten c.q. ‘GSDML' profielen. PROFINET kan op twee manieren worden ingezet: als PROFINET IO (vergelijkbaar met PROFIBUS DP) met een distributed I/O systeem, of als PROFINET CBA als een modulair component-gebaseerd systeem voor grote opstellingen. P biedt schaalbare communicatie voor verschillende toepassingen in industriële automatiseringstrajecten: PROFINET NRT, RT, IRT.
 

Onze specialisten staan voor u klaar

Raadpleeg onze technische spesialisten bij uw zoektocht naar de juiste sensor

Benieuwd of het gebruik van PROFINET ook iets voor u is? Heeft u inhoudelijke vragen over het gebruik of de aansluiting van PROFINET? Of bent u op zoek naar tips voor het meest optimale gebruik? Dat vertellen de specialisten van tsb-bescom u graag. Bel of mail daarom gerust, alvorens u een bestelling plaatst. Op die manier weet u zeker dat u het juiste product in huis krijgt. Ook kunt u hier uw vragen stellen over installatie, montage of technische informatie over eerder aangeschafte PROFINET en toebehoren. Wel zo’n prettig idee dat u weet hoe u PROFINET op de juiste manier installeert en gebruikt en dat u de mogelijkheden volledig benut. Uw aankoop is het namelijk waard om ze het best tot hun recht te laten komen. tsb - bescom levert al jaren alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control. Alleen de beste merken komen terecht in ons assortiment, ook als het gaat om PROFINET. Maak gebruik van onze expertise, wij denken graag mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen. Wilt u meer weten over de diverse soorten PROFINET en het gebruik ervan? Of heeft u vragen over de overige producten die tsb-bescom levert? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via e-mail: via sales@tsb-bescom.nl Of bel ons op (0316) 250 800.