Profinet Encoder

Speciaal voor toepassing gebaseerd op het PROFINET netwerkprotocol biedt tsb - bescom een wijde range aan zowel roterende als lineaire PROFINET encoders. Deze sensoren zijn dankzij hun real-time interface geschikt voor toepassingen waar PROFIBUS niet kan worden ingezet. Denk aan complexe uiterst dynamische machines voor semi-conductorindustrie, CNC bewerkingscentra en spuitgietindustrie.


tsb - bescom levert sensoren van verschillende Duitse topmerken als POSITAL Fraba en MTS Sensors. Uiteraard ondersteunt het bedrijf haar gebruikers in het kiezen van de juiste PROFINET encoder.

Roterende PROFINET encoders
POSITAL Fraba 
Lineaire PROFINET meetstaven 
MTS Sensors>> Raadpleeg de enginieurs van tsb - bescom bij uw zoektocht naar de juiste sensor


PROFINET technologie

PROFINET is een realtime netwerkoplossing gebaseerd op de ‘enhanced’ versie van het ethernet protocol, bekend uit de kantoorautomatisering. Omdat de oplossing volledig compatibel is met TCP/IP kunnen hiermee grote hoeveelheden data (afkomstig van bv SCADA-systemen) uitgewisseld worden, terwijl de communicatie tussen PLC’s, sensoren en actuatoren (die determenistisch plaatsvindt) via Profinet verloopt.

Als industriële ethernetstandaard voegt PROFINET fabrieksautomatisering samen met andere bedrijfsmatige IT-oplossingen. De standaard is qua functionaliteit vergelijkbaar met PROFIBUS en zet technieken in die gebruikt worden door zowel engineering, IT als management. Gevestigde IT-standaarden vormen de basis voor het communicatieprotocol: IP, UDP en TCP. XML is de beschrijvingstaal voor de profielen van de verschillende apparaten c.q. ‘GSDML' profielen. PROFINET kan op twee manieren worden ingezet: als PROFINET IO (vergelijkbaar met PROFIBUS DP) met een distributed I/O systeem, of als PROFINET CBA als een modulair component-gebaseerd systeem voor grote opstellingen. P biedt schaalbare communicatie voor verschillende toepassingen in industriële automatiseringstrajecten: PROFINET NRT, RT, IRT.

Meer weten?
Wilt u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze experts zijn te bereiken onder telefoonnummer: (0316) 250 800. Of via e-mail.