Motion Control

Bent u op zoek naar een geavanceerd besturingssysteem dat in staat is om complexe processen in goede banen te leiden? Overweeg dan motion control, een methode die hier steeds vaker voor wordt ingezet. Motion control kunt u zien als een subonderdeel van automatisering, dat zich met name toespitst op de bewegingen van een bepaald apparaat. Bent u nieuwsgierig wat tsb - bescom kan betekenen voor uw motion control? Lees dan gauw verder.
 
Motion control systemen
 
Motion control systemen vallen zoals gezegd onder besturingssystemen, maar vormen nog lang niet overal de standaard. Motion control systemen zorgen ervoor dat de machines in staan zijn om op gecontroleerde wijze gecompliceerde bewegingen te maken en een voorwerp van A naar B te verplaatsen. Dit gebeurt vaak op een roterende of lineaire manier. Zaken als snelheid, versnelling, vertraging en positie zijn eenheden die van invloed zijn op dit proces.
 
Motion control wordt voor verschillende doeleinden ingezet. tsb - bescom bedient al jaren verschillende bedrijven, die op zoek zijn naar manieren om hun precisietechniek, microfabricage, biotechnologie of nanotechnologie te verbeteren.
 
Motion control automatisering
 
Kiest u voor motion control automatisering, dan dient u rekening te houden met verschillende factoren. Allereerst is het van belang om u af te vragen wat voor type aandrijving u wenst. De servomotor, stappenmotor en asynchroonmotor zijn daar enkele voorbeelden van.
 
Er wordt vaak voor gekozen om een servomotor in te laten bouwen, aangezien deze motor over aantrekkelijke specificaties beschikt. Zo heeft de servomotor een maximaal toerental en is het apparaat gemakkelijk te installeren. tsb - bescom beschikt over een breed assortiment aan onderdelen en helpt u graag bij het uitzoeken van het juiste materieel voor uw motion control automatisering.
 
PLC control
 
Het type motor is niet het enige waar u invloed op uit kunt oefenen. Bij de inrichting van motion control kunt u ook nog kiezen uit PLC control of PAC control. PLC control wordt meestal gekozen door klanten van tsb - bescom die minder behoefte hebben aan finetuning, terwijl de opties bij PAC Control meer uiteenlopen. Daardoor kunt u nog meer invloed uitoefenen op de programmering.
 

 


 

Motion Control van Lenord+Bauer
Verstelaandrijvingen van Lenord+Bauer


Over tsb-bescom
tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; van servosysteem en display tot motion controller. Alleen de beste merken voeren wij in ons assortiment. Maak gebruik van onze knowhow; wij denken met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen.

Meer informatie?
Wilt u weten over de motion control systemen die tsb-bescom levert? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via e-mail: info@tsb-bescom.nl Of bel ons op (0316) 250 800.