Magnetische Sensor

Een sensor of 'voeler' is te vergelijken met een zintuig en in staat uiteenlopende grootheden te meten of waar te nemen. De meeste sensoren zijn elektrisch of mechanisch uitgevoerd maar ook softwarematige en 'virtuele' sensoren behoren tot de mogelijkheid. Daarbij maken ze gebruik van verschillende principes. Magnetische sensoren detecteren bijvoorbeeld magnetische velden die zij vervolgens omzetten in een gestandaardiseerd stuursignaal voor onder andere PLC’s en DCS-en.

tsb-bescom biedt magnetische sensoren van verschillende leveranciers. Het Duitse Lenord + Bauer produceert bijvoorbeeld technologisch geavanceerde sensoren gebaseerd op magnetische aftasting. POSITAL levert magnetische encoders die gebruik maken van een Hall sensor. Temposonics produceert lineaire positiesensoren op basis van het magnetostrictief principe. Als uitvinder van dit product staat de naam Temposonics garant voor innovatieve technologie die haar concurrenten altijd een stap voor is.


 

POSITAL
Lenord+Bauer
Temposonics

Over tsb-bescom
tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; van encoder tot servosysteem en van display tot motion controller. Alleen de beste merken voeren wij in ons assortiment. Maak gebruik van onze knowhow; wij denken met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen.

Meer informatie?
Wilt u weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via e-mail: via info@tsb-bescom.nl Of bel ons op (0316) 250 800.