Lasnaaddetectie

... voor versnelde productieprocessen
Het automatisch detecteren en positioneren van lasnaden - lasnaaddetectie - bij de productie en verwerking van buizen en platen is geen gemakkelijke opgave. Verfijnde lastechnieken, zoals laserlassen, onthardings- en coatingbehandelingen nopen de metaalverwerkende industrie tot high-tech oplossingen voor lasnaadherkenning. De inzet van specifieke sensoren, in combinatie met een goede analyse van de digitale datastroom door microprocessoren of PC-based systemen, is inmiddels een wijdverbreide werkmethode.

tsb - bescom verdeelt, adviseert en engineert oplossingen voor lasnaad detectiesystemen van Roland Electronic (DE) voor de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie. Het gaat om hoogwaardige, vaak klantspecifieke oplossingen bestaande uit sensorkop met passende uitleesmodule. Met name de keuze en instelling van de juiste sensor vergt veel kennis en ervaring.
lasdetectie bij buizen, pijpen, rompen detectie verbindingslas bij staalrollen 

>> Vraag een demo aan!

ROLAND's populairste combi's voor Lasnaaddetectie:
·         SND40 (uitleesunit) met wervelstroom en magnetische flux sensoren: controle van metalen, ook koud gewalst of door hitte behandeld. Toepassingen: het verwerken van buisdiameters van 5 tot 500 mm (wanddiktes tot 12,5 mm), het monitoren van metalen en niet-metalen spoelen vanaf 100 mm breed en tot 4 mm dik, het detecteren van stompe lassen en structuurveranderingen in kabels en draad. De SND40 is het eerste ‘PC-based system' in zijn soort die de kracht van analoge sensoren combineert met digitale signaalanalyse om zo de lasnaad zo nauwkeurig mogelijk te herkennen. Wanneer laser gelaste naden of magnetische metalen gedetecteerd moeten worden biedt de combinatie van een magnetische flux sensor met wervelstroomsensor uitstekende resultaten.

·         XA100-S (uitleesunit) - NS9N-AAD-SC (sensor): Low-cost variant, geschikt voor het controleren van strips met beperkte breedte. Snel en eenvoudig te integreren, ook in bestaande opstellingen. Geschikt voor start-stop toepassingen. De XA100-S verwerkt analoge schakelsignalen van 4 tot 20 mA of van 2 tot 10 V en heeft een signaal-uitgang voor directe koppeling aan een PLC. De NS9N wervelstroomsensor is in het bijzonder ontworpen voor lasnaadmonitoring van nauwe metalen en aluminium strips van 5 tot 30 mm breed, bij voorkeur voor magnetiseerbare metalen of voor ferritisch RVS. In combinatie met betaalbare control unit XA100, biedt deze sensor een goede oplossing voor kleinere machines.
 
>> De engineers van tsb – bescom hebben ruime ervaring met het toepassen van lasnaadsensoren. Elke sensor deint ‘op maat' ingesteld worden. Doe een beroep op onze expertise en know-how!

De sensoren van ROLAND Electronic hebben hun degelijkheid en betrouwbaarheid bewezen in duizenden installaties over de hele wereld. tsb-bescom is in Nederland en België leverancier van deze sensoren. Meer over Lasnaaddetectie van ROLAND Electronic.