Magnetostrictie Sensoren

Magnetostrictie Sensoren zijn sensoren die afstand, positie en verplaatsing meten aan de hand van het magnetostrictief meetprincipe. Deze meetmethode werd in de jaren 80 door Temposonics op de markt gebracht onder de naam Temposonics Technology.
Magnetostrictie Sensoren van MTS


>> Bekijk het complete aanbod lineaire Magnetostrictie Sensoren van Temposonics <<

>> Magnetostrictie Sensoren direct uit voorraad bestellen bij tsb - bescom <<


Magnetostrictief Meetprincipe

Bij magnetostrictie veranderen de afmetingen van een materiaal onder invloed van een magnetische ordening. Deze eigenschap leidt ertoe dat deze materialen magnetische energie kunnen omzetten in mechanische energie en omgekeerd en wordt onder meer gebruikt in actuatoren en sensoren.


Toepassing Magnetostrictie Sensoren

tsb-bescom levert lineaire positiesensoren van Temposonics op basis van het magnetostrictieve principe. Door de contactloze manier van meten zijn magnetostrictive sensoren geschikt voor onder meer inbouw in hydraulische cilinders en omgevingen waar stof, vuil of trillingen een nauwkeurige meting kunnen beïnvloeden.>> Download hier informatie over het magnetostrictieve meetprincipe <<
 


Over tsb-bescom

tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; van magnetostrictive sensoren tot servosysteem en van display tot motion controller. Alleen de beste merken voeren wij in ons assortiment. Maak gebruik van onze knowhow; wij denken met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen.

Meer informatie?

Wilt u weten over de mogelijkheden van het magnetostrictive principe waarvan sensoren van tsb-bescom gebruik maken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via e-mail: info@tsb-bescom.nl Of bel ons op (0316) 250 800.