Lineaire Sensor

Een lineaire sensor maakt het mogelijk lineaire posities, afstanden en daarbijhorende verplaatsingssnelheden te meten. Er bestaan diverse mogelijkheden. Vaak gebruikt zijn de lineaire positiesensoren van Temposonics. Ook de LINARIX trekdraadgevers van POSITAL zijn populair.

lineaire sensor MTS, meetstaaf, positiesensor lineaire sensor, trekdraadencoder, trekdraadgever, POSITAL
Temposonics Lineaire wegmeetsystemen Trekdraadgevers POSITAL
 
1. Lineaire Sensoren van Temposonics: Meetstaven
tsb-bescom advisteert en levert de lineaire meetsystemen van Temposonics. Zij meten aan de hand van het door MTS ontworpen magnetostrictief meetprincipe. Hierbij beweegt een magneet t.o.v. een non-ferro meetstaaf, zonder daarmee contact te maken en dus zonder slijtage te ondergaan. MTS Sensors heeft verschillende sensorseries met starre, rigide meetstaven maar ook de flexibele RF-serie met plooibare meetelementen. Deze zijn erg handig bij beperkte inbouwruimte. De absolute metingen worden uitgestuurd als analoog of digitaal signaal, via een van de vele digitale interfaces. 

De lineaire sensoren van MTS staan ook bekend als:Temposonics Meetstaaf, Stroke Sensor, Lineaire Positiesensor, Lineaire Verplaatsingssensor, Lineaire Wegmeetsysteem. Lineaire Meetstaven. 


flexibele lineaire sensor van MTS, RF-serie, MTS Sensors
 

>> Ontdek complete aanbod Lineaire Sensoren van MTS <<
>> MTS Positiesensoren direct leverbaar uitvoorraad <<

 
2. Trekdraadgevers / Trekdraadencoders als Lineaire Sensor
Veel klanten van tsb - bescom kiezen voor de roterende trekdraadgevers van POSITAL om hun lineaire verplaatsing en snelheid te meten. Deze trekdraad-technologie wordt met name ingezet voor het nauwkeurig monitoren van langere afstanden, tot wel 100 meter. Dit type lineaire sensor is leverbaar in een robuuste industriële behuizing en een goedkopere OEM-uitvoering (voor machinebouw of hydraulische toepassingen). Voor zeer zware omgevingen biedt tsb-bescom passende 'heavy duty' trekdraadencoders.

 


>> Ontdek het complete aanbod Trekdraadencoders van POSITAL <<
>> Trekdraadvoorzetstukken van FSG op voorraad bij tsb - bescom <<


Over tsb - bescom 

tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; van lineaire sensor tot servosysteem en van display tot motion controller. Alleen de beste merken voeren wij in ons assortiment. Maak gebruik van onze knowhow; wij denken met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen.

Meer informatie? 
Wilt u weten over de lineaire sensors of trekdraadgevers die tsb-bescom levert? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via e-mail: info@tsb-bescom.nl. Of bel ons op +31 316 250 800.