Proximity Sensor

Proximity sensors – ook wel afstandssensoren of naderingssensoren genoemd – zijn in staat de nabijheid van een object te detecteren. Deze sensoren worden veel toegepast in de algemene machinebouw en zijn beschikbaar met uiteenlopende werkingsprincipes.

De proximity sensors van tsb-bescom zijn afkomstig van Contrinex. Dit programma omvat een groot aantal verschillende inductieve en fotoelektrische proximity sensors voorzien van een N.O. of een N.C. uitgang. De aansluiting vindt plaats via een M12 connector. Deze sensoren worden onder meer toegepast in miniatuur oplossingen, extreme omstandigheden en voor lange afstanden. Deze sensoren zijn tegen hoge druk bestand. Ze zijn leverbaar in beschermingsklasses IP68 en daardoor specifiek geschikt voor hydraulische toepassingen. Inbouw in cilinders is hier een goed voorbeeld van.

 

Contrinex Naderingsschakelaars


Over tsb-bescom
tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; van encoder tot servosysteem en van display tot motion controller. Alleen de beste merken voeren wij in ons assortiment. Maak gebruik van onze knowhow; wij denken met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen.

Meer informatie?
Wilt u weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via e-mail: info@tsb-bescom.nl Of bel ons op (0316) 250 800.