Verstelmotoren van Lenord+Bauer: verstel automatisch je machine

Machines in de voedsel- en verpakkingsindustrie maken gebruik van snelle bewegingen en hoge snelheden. tsb - bescom ziet de laatste jaren dan ook een groeiende interesse voor en inzet van volautomatische verstelsystemen, stelmotoren c.q. verstelmotoren.

Eindgebruikers en producenten van voedsel productiemachines en verpakkingslijnen kiezen steeds vaker voor deze verdergaande vorm van automatisering.

Verstelmotor, Verstelmotoren, Stelmotor, Lenord+Bauer, PowerDRIVE
Hun drie belangrijkste argumenten voor de inzet van verstelmotoren c.q. stelmotoren zijn:

  • Tijd- & kostenbesparing in opstellingen waar vaak versteld wordt
  • Hoge herhaalnauwkeurigheid: verstelmotoren zijn vele malen nauwkeuriger dan manuele verstellingen
  • 100% ondersteuning bij implementatie van versteltechnologie van Lenord+Bauer

De SeGMo GEL6110 is een mooi voorbeeld van een compacte verstelunit. Hij is opgebouwd uit een borstelloze DC motor, positiesensor, regelaar en vertraging. De GEL6110 stelmotor is gemaakt om formaatverstellingen op machines automatisch te laten verlopen. De verstelaandrijving wordt gekoppeld aan de SeGMo box waarmee verschillende verstelmotoren via één hybridekabel zijn aan te sluiten. Deze SeGMo stelmotor komt met diverse veldbus-modulen.

GEL 6110 PowerDRIVE VerstelmotorenControlebox voor verstelmotoren van Lenord+Bauer

Met deze brochure geven wij u een kijkje in de keuken van enkele belangrijke machinebouwers uit verschillende branches. Zij maakten de keuze hun machines en productielijnen te optimaliseren met verstelmotoren van Lenord+Bauer. Neem met ons contact op voor de allerlaatste ontwikkelingen op gebied van versteltechnologieën.

Verstelmotor met doorgaande holle as: GEL6113

Machinebouwers en ontwikkelaars van productie- en verpakkingslijnen zijn extra gediend met GEL6113 verstelmotor met doorgaande holle as. Deze kan eenvoudig halverwege of aan het einde van een as of spindel worden gemonteerd. Hierdoor kan er nog flexibeler en compacter gebouwd worden. Het upgraden van een manuele aandrijving - lees 'handwielen' - naar een volautomatisch positioneringssysteem is nog nooit zo eenvoudig geweest. Handwielen worden één-op-één, zonder design modificaties, vervangen.

Verstelmotoren van Lenord+Bauer met doorgaande holle as 

Over tsb-bescom

tsb- bescom levert kwalitietsapparatuur op gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control: van (hoek-)encoder tot servosysteem, van display tot volautomatische verstelmotoren. Bij ons vindt u alles wat u nodig heeft voor het succesvol automatiseren van beweging. Alleen A-merken vormen ons assortiment.

Meer informatie? Wilt u weten over de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact met ons op via e-mail: info@tsb-bescom.nl, of telefoon: (0316) 250 800.