Minicoder

Een minicoder is een sensor die een tandwiel aftast en een impulssignaal uitgeeft (gelijk aan een impulsgever). Op deze manier is op een contactloze manier een positie- of toerental te meten. tsb-bescom biedt verschillende minicoders van onder meer Lenord + Bauer.
De GEL2442 inbouwgever is bijvoorbeeld zo’n minicoder. Deze uitvoering biedt een referentiesignaal en toerentallen tot 70.000 omw./min. Verder is de IP 68 minicoder te gebruiken bij temperaturen van -40 – 120 °C en compatibel met bijna alle ingangskaarten met sin/cos interpolatie. Het frequentiebereik loopt van 0 – 200 kHz. De contactloze GEL2444K minicoder gaat tot toerentallen van 100.000 omw./min.


 

Lenord+Bauer

Meer weten?
Wanneer u meer informatie wenst over de minicoders van tsb-bescom of u kunt ondersteuning gebruiken bij het selecteren van de juiste minicoder voor uw applicatie, neemt u dan contact op met tsb-bescom. Dit kan telefonisch via (0316) 250 800 of per e-mail: info@tsb-bescom.nl. Uiteraard zijn de producten van Lenord + Bauer ook te bekijken op onze website www.tsb-bescom.nl.