Parallel Encoder

Absolute encoders genereren een duidelijk gecodeerde numerieke waarde voor iedere positie en onthouden deze positie; ook wanneer de spanning een keer wegvalt. Deze encoders zijn onder te verdelen in seriële en parallel encoders. De parallel encoders verzenden hun gegevens naar de elektronica door middel van verschillende parallelle signalen. Hiertoe zijn ze voorzien van een parallelle interface.

Omdat de codeschijf wordt afgetast in graycode en parallel naar buiten gebracht waarbij ieder spoor op de schijf van deze encoder een eigen uitgang heeft.

Parallel encoders van tsb-bescom
tsb-bescom biedt verschillende encoders van fabrikanten die zich inmiddels hebben bewezen op het vlak van onder meer service, technische ondersteuning en uiteraard productkwaliteit. Onder andere Fraba Posital levert IP65 parallel encoders die via I/O ingangen direct aan de besturing zijn te koppelen.


POSITAL

Over tsb-bescom
tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; sensor tot servosysteem en van display tot motion controller. Wij voeren alleen de beste merken in ons assortiment. Maak gebruik van onze knowhow; wij denken met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over onze producten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze experts zijn te bereiken onder telefoonnummer: (0316) 250 800. Of via e-mail.