Incremental Counter

Een incremental counter is in feite een incrementele encoder of 'verplaatsingsopnemer'. Per complete asomwenteling (360°) stuurt dit soort positiesensor een vast aantal elektrische of optische pulsen uit. Het aantal getelde pulsen - vandaar de naam incremental counter - vormt een maat voor de afgelegde hoek of weg.


Wanneer gebruik je een Incremental Counter?

Bij het nauwkeurig en eenduidig bepalen van de positie van machineonderdelen en bewegingsassen in uiteenlopende toepassingen en marktsegmenten. tsb-bescom adviseert en levert - vaak direct uit eigen voorraad! - een grote selectie aan incremental counters van verschillende Duitse en Zweedse topmerken (POSITAL , Lenord + Bauer, Emeta Encoders).


Werking Incremental Counter

De werking van een incremental counter met optische signalen berust op een codeschijf of liniaal die zich tussen een lichtbron en een aantal fotogevoelige elementen beweegt. Kenmerkend voor incremental counters is het feit dat zij de relatieve positie geven ten opzichte van een gespecificeerd nulpunt.
 

Incremental Counter Lenord+Bauer Incremental Counter Lenord+Bauer Incremental Counter Emeta
Incremental counter van Lenord+Bauer Incremental counter van Emeta

>> Vraag een tsb-bescom engineer welke Incremental Counter de beste keuze is voor uw positioneringsuitdaging! << 


Over tsb-bescom

tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; van incremental counter tot servosysteem en van display tot motion controller. Wij voeren alleen de beste merken in ons assortiment. Maak gebruik van onze knowhow; wij denken met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen.


Meer informatie?

Voor meer informatie over incremental counters kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier of een mail sturen naar info@tsb-bescom.nl. Wij zijn ook bereikbaar op (0316) 250 800.