ATEX Sensors

Bij tsb-bescom vindt u de meest uiteenlopende sensoren en encoders. Temposonics sensoren zijn bijvoorbeeld geschikt voor het meten van lineaire verplaatsing en positie aan de hand van magnetostrictie. Het merk Lenord + Bauer levert sensoren voor het meten van toerentallen of bijvoorbeeld inbouwsensoren. Zo heeft iedere leverancier van sensoren diverse gebruikersdoelen voor ogen. Ook ATEX sensors heeft een specifiek doel. Deze zijn namelijk speciaal voor toepassing in explosiegevaarlijke gebieden, zones 2 en 22. tsb-bescom biedt verschillende Atex sensors. Deze Atex sensors zijn gecertificeerd conform ATEX. De ATEX 3D/3G positiesensor van Temposonics is bijvoorbeeld gecertificeerd voor de categorie 3, explosiegroepen IIA, IIB en IIC. Verder zijn ze beschikbaar met diverse uitgangen zoals SSI, CANbus en een analoge uitgang. Voor het selecteren van de juiste ATEX sensors heeft tsb-bescom alle kennis in huis die het bedrijf graag met haar klanten deelt.ATEX Sensor roterend
ATEX Sensor van Temposonics in HPH behuizing
ATEX Sensor van Temposonics 3D/3G

 

Soorten ATEX Sensors

Welke soort ATEX Sensor heeft u nodig? Moet de sensor bijvoorbeeld kunnen roteren, heeft u liever een versie met Temposonics en HPH-behuizing of moet hij van Temposonics 3D/3G? Alle soorten ATEX sensoren zijn bij tsb-bescom verkrijgbaar. Binnen de verschillende soorten zijn er weer tal van mogelijkheden. Neem alleen al OCE ATEX Oil & Gas. Hierbij kunt u onder andere kiezen tussen analoog, profinet of ethercat. Daarbij heeft u keuze uit verschillende diameters van de behuizing, een gewenst temperatuurbereik, beschermklasse en het aantal millimeter van de volle as. U kunt uw ATEX sensor dus tot in de kleinste details kiezen. Dat is maar goed ook, want de keuze voor een sensor of encoder is nogal nauwkeurig. Zeker de sensors die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik in explosiegevaarlijke gebieden. Juist daarom staan ook de professionals van tsb-bescom voor u klaar met passend advies. Op die manier weet u zeker dat u de goede ATEX sensor in huis haalt.

Vrijblijvende demonstratie en snelle levering

Weet u wat zo handig is? De ATEX sensors en encoders van tsb-bescom zijn gewoon online te bestellen. U kunt dus op uw gemak nog eens in de webshop rondneuzen, voor u een uiteindelijke keuze maakt. Bent u na passend advies door de experts van tsb nog niet helemaal zeker van uw aankoop of wilt u gewoon eerst testen wat het best bij u past? Bij tsb kunt u een demo aanvragen. U krijgt een vrijblijvende demonstratie van de productgroep naar keuze. Wel zo’n vertrouwd gevoel.

Over tsb-bescom

tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; van Atex sensors tot servosysteem en van display- tot motioncontroller. Alleen de beste merken voeren wij in ons assortiment. Maak gebruik van onze knowhow; wij denken met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen. Wilt u weten over de Atex encoders of impulsgevers die tsb-bescom levert? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via e-mail: via sales@tsb-bescom.nl Of bel ons op (0316) 250 800.