Absolute Encoder, Absoluut Encoder

Voor alle positioneertaken in de machine- en installatiebouw zijn nauwkeurige snelheids- en positiebepalingen noodzakelijk. Een absolute encoder zorgt voor een eenduidig digitaal signaal met een unieke waarde bij elk punt van de beweging. Dankzij het vermogen om elke positie een precieze en eenduidige waarde te geven is een absolute encoder een van de belangrijkste verbindingscomponenten tussen mechanica en besturing.

>> Raadpleeg de engineers van tsb - bescom bij uw zoektocht naar de juiste sensor.

 
POSITAL  
Een belangrijk verschil tussen een absolute encoder en een incrementele uitvoering is het feit dat een absolute sensor altijd in staat is de positie te bepalen, ook wanneer de machine spanningsloos is geweest. Bij roterende absolute encoders is het bovendien mogelijk een tweede meetsysteem te gebruiken waarmee ook het aantal omwentelingen vanaf de nulpositie wordt bijgehouden. Dit zijn de zogenaamde ‘multi-turn’ uitvoeringen (vs. ‘single-turn’).

De absolute codegevers die tsb – aanbiedt sturen hun digitaal signaal uit in zo goed als elke beschikbare interface of ‘bus’: 
CANliftCANopenCANopen SafetyDeviceNetEtherCATEtherNet/IPInterbus, Modbus, ProfibusProfinetPowerlink en SAE J1939.

Onze merken

tsb-bescom heeft een uitgebreid assortiment absolute encoders van verschillende topmerken. Hoogstaande kwaliteit en in de praktijk bewezen betrouwbaarheid zijn leidend in de keuze van onze producten. Daarom leveren wij uitsluitend producten van gerenommeerde fabrikanten als Lenord+BauerMTS SensorPOSITAL en Emeta.


Absolute Encoders vs. Incrementele Encoders

Via deze link leest u wanneer u het best een incrementele encoder - ook wel 'pulsgever' genoemd - gebruikt in plaats van een absolute encoder. En andresom. POSITAL zet voor u netjes op een rij welke de typische voordelen en typische toepassingen zijn van beide meetmethodes. 

Naast absolute encoders …

Ons productenportfolio is uitgebreid en bevat naast absolute encoders ook roterende incrementele magnetische encoders, inclinosensoren, motion controllers, spindelaandrijvingen c.q. verstelmotoren voor alle mogelijke toepassingen.


Over tsb-bescom

tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; van hoeksensor tot servosysteem en van display tot motion controller. Wij voeren alleen de beste merken in ons assortiment. Maak gebruik van onze knowhow; wij denken met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen.
 

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze experts zijn te bereiken onder telefoonnummer: (0316) 250 800. Of via e-mail.