Spindelaandrijving van Lenord+Bauer

tsb - bescom ziet een groeiende interesse voor de inzet van de automatische spindelaandrijving van Lenord+Bauer. Machines in met name de verpakkings- en voedingsindustrie vertonen vaak een hoog dynamisch gedrag met snelle bewegingen. Ook het omstellen van deze machines moet steeds sneller en nauwkeuriger! 

End-users en fabrikanten van productiemachines en verpakkingslijnen kiezen steeds meer voor verdergaande vormen van automatisering. Volgens Lenord+Bauer zijn volgende drie argumenten de belangrijkste voor de inzet van automatische spindelaandrijvingen:

  • Hoge herhaalnauwkeurigheid: automatische spindelaandrijvingen zijn veel nauwkeuriger dan manuele verstellingen
  • Tijd- & kostenbesparing in opstellingen waar men vaak verstelt
  • 100% ondersteuning van Lenord+Bauer bij de toepassing van hun SeGMo spindelaandrijvingen


​Lenord+Bauers referentie spindelaandrijving: de GEL6110

De SeGMo GEL6110 is een mooi voorbeeld van een automatische spindelaandrijving. Het apparaat is opgebouwd uit een borstelloze DC motor, positiesensor, regelaar en vertragingskast. De GEL6110 positioneermotor is gemaakt om formaatverstellingen op machines automatisch te laten verlopen.

- Voedingsspanning:         24 V DC
- Bedrijfstemperatuur:       -10 °C to +60 °C zonder condensatie
- Beschermingsklasse:        IP 67, ideaal voor voedingsmiddelenindustrie!
- Nominale koppel:           2 Nm to 230 min-1, 5 Nm to 100 min-1, 
                                    10 Nm to 40 min-1
- Position system:             Multiturn absolute encoder
- Nauwkeurigheid:            ± 1.8° single turn, 342 revolution multiturn


De GEL 6110 spindelaandrijving van Lenord+Bauer

Nog meer toegevoegde waarde: SeGMo-Box

De spindelaandrijving wordt gelinkt aan een SegMo box. Hiermee kunnen verschillende spindelaandrijvers via één hybridekabel aangesloten worden. Deze SeGMo box is beschikbaar in diverse Bus interfaces: CANopen, PROFIBUS, EtherNet/IP, PROFINET, EtherCAT, sercos III.

Ook het bekabelen wordt dankzij de ‘hybridekabel’ van Lenord+Bauer een stuk eenvoudiger. Deze hybridekabel vervangt namelijk de twee veldbuskabels en de stroomtoevoerkabel.

Met deze brochure kunt u een kijkje in de keuken nemen van enkele belangrijke OEM-ers uit verschillende branches. Zij hebben allemaal de keuze gemaakt hun machines en productielijnen te optimaliseren met de automatische spindelaandrijvingen van Lenord+Bauer. Neem met ons contact op voor de allerlaatste ontwikkelingen op gebied van automatische spindelaandrijvingen.