Lenord+Bauer

Lenord+Bauer ontwikkelt, fabriceert  en vermarkt high-end absolute en incrementele roterende encoders, minicoders - voor aflezen van tandwielen - en volautomatische spindelverstellers ook wel ‘verstelmotoren’ genoemd. Hierdoor vind je de oplossingen van Lenord+Bauer terug in  marktsegmenten als: Trein & Spoor, Renewable Energy, Mobiele machines, Maritime toepassingen, Offshore toepassingen, Machine tools en Food & Packaging.
 

Lenord+Bauer Minicoder Lenord+Bauer Encoder
     
Het succesverhaal van het bedrijf begon in 1965, ergens in een kelder in hartje Oberhausen. Vier ondernemers ontwikkelde daar een compacte industriële controller die op klantspecifieke uitdagingen kon worden aangepast.
Ondertussen heeft Lenord+Bauer 260 medewerkers verspreid over heel de wereld. Een deel werkt op het hoofdkantoor in Oberhausen of in een van de logistieke of productie centra in Gladbeck, Ostfildern en Changhai.

logo Lenord+BauerLenord+Bauer is al meer dan 50 jaar een automatiseerder van roterende bewegingen. Vandaag de dag bevat het productgamma systemen voor het meten en controleren van snelheid, positie, acceleratie, temperatuur en afstand. Het succes van deze leverancier is gebaseerd op het gebruik van superieure technologie en het continue verbeteren van de gebruikte technieken.

Hoofdkantoor en dochtermaatschappijen
Lenord+Bauer heeft bedrijven op volgende vier locaties:  het hoofdkantoor in Oberhausen waar administratie, ontwikkeling, sales, marketing en product & industrie management zijn ondergebracht.
 
Productielocatie Lenord+Bauer

Productie, logistiek en product gerelateerde afdelingen  zijn ondergebracht in Lenord+Bauer’s productie en logistieke centrum in de naburige stad Gladbeck. Klanten uit Azië worden ondersteund vanuit het vestigingskantoor in Shanghai.
Sinds augustus 2012 zorgt een aparte afdeling in Ostfildern – iets ten zuiden van Stuttgart –voor klanten in Baden-Württemberg.

Geschiedenis Lenord+Bauer
Lenord+Bauer  is over de laatste 50 jaar continu blijven groeien. In de beginfase richtte het bedrijf zich voornamelijk op de ontwikkeling, productie en verkoop van producten voor industriële bewegingsautomatisering. Dit is tot op heden de core business van Lenord, Bauer & Co. GmbH.
Het management van het bedrijf bestaat uit: Dr. Matthias Lenord (directeur en voorzitter), Ralf Beckmann (verkoop en marketing), Ulrich Marl (Productie, Gladbeck Works) en Burkhard Stritzke (ontwikkeling).

Lenord+Bauer Productie Encoders

Een paar jaar geleden heft het bedrijf haar strategische doelstellingen bijgestuurd. Besloten werd aantal nieuwe marktsegmenten te gaan ontwikkelen en uitbouwen. Dit leidde tot veranderingen in de juridische structuur van het bedrijf. Lenord+Bauer is nu onderdeel van een holding die geleid wordt door Hans-Georg Wilk en Dr. Matthias Lenord.

Techniek
Lenord+Bauer is produceert geavanceerde sensoren gebaseerd op magnetische aftasting en motion controllers. Daarnaast produceert het klantspecifieke producten. Magnetische, contactloze sensoren zijn bijzonder duurzaam en robuust. Omdat het magnetische metingen betreft zijn de sensoren goed bestand tegen extreme omstandigheden zoals vocht en vibratie. Het magnetisch meetprincipe is niet gevoelig voor veroudering, temperatuurfluctuaties, vervuiling of condensatie. De hoge precisie van Lenord+Bauer producten wordt behaald door toepassing van het Vernier-principe. Lenord+Bauer levert zowel analoge sensoren als digitale met verscheidene interfaces, redundante uitvoeringen zijn mogelijk.
Lenord+Bauer, PowerDRIVE, Verstelmotor
Toepassingen
De producten van Lenord+Bauer zijn kwalitatief van het allerhoogste niveau. Lenord+Bauer sensoren worden geregeld ingezet in treinen, windturbines, mobiele machines, zware industrie en explosiegevaarlijke omgevingen. Ook in de machinebouw vindt men de Lenord+Bauer producten vaak terug. Een goed voorbeeld hiervan zijn de verstelmotoren en besturing van het SeGMo-system. Dit systeem automatiseert het verstellen in productiemachines en wordt vaak toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie.