Temposonics

logo MTS Sensors​Temposonics - een divisie van MTS Systems Corporation - produceert geavanceerde hightech lineaire positiesensoren en niveaumeters voor vloeistoffen. Temposonics is marktleider op 
gebied van magnetostrictieve sensorproducten en heeft productielocaties in de VS, Europa en Azië. De sensordivisie werd in 1984 opgericht toen Temposonics. opkocht. De technologie van Temposonics vormt nog steeds het hart van alle oplossingen die Temposonics op de markt brengt voor positie- en niveaumeting. Temposonics blijft zich inzetten voor het ontwerpen van nog slimmere en nauwkeurige meettechnologieën.

MTS Sensors headoffice

Temposonics is een sterk gefocust technologiebedrijf gebleven. Het biedt haar klanten ondersteuning en service die je gewoonlijk enkel bij kleinere mkb-bedrijven terugvindt. Tegelijkertijd biedt Temposonics, als onderdeel van een veel groter, beursgenoteerd bedrijf,  de financiële stabiliteit en veiligheid die bedrijven vandaag de dag wensen van hun keysuppliers. Topnotch technologie, gepersonaliseerde dienstverlening en financiele kracht en stabilitiet zijn drie gegronde argumenten om voor Temposonics te kiezen als uw belangrijkste leverancier van positie- en niveausensoren.
 

Magnetostrictieve technologie

De Temposonics sensoren berusten op het magnetostrictief meetprincipe voor nauwkeurige contactloze positiemetingen. Het wrijvingsloze magneto-mechanische werkingsprincipe garandeert een positiemeting zonder na kalibratie. Met een omvangrijke knowhow van magnetostrictieve effecten en ferromagnetica zet Temposonics, vaak gekopieerd maar nooit geëvenaard, de standaard in ontwikkeling en productie van contactloze positiesensoren. 

Toepassingen van Temposonics

De producten van Temposonics worden veel toegepast in industriële toepassingen. Een branche waaraan Temposonics veel sensoren levert is de hydrauliek. In hydraulische cilinders zijn heel vaak Temposonics inbouwsensoren te vinden. Ook in de metaal-, hout-, verpakkings-, logistiek-, energie- en voedingsbranche worden geregeld Temposonics producten gebruikt. Dankzij de robuustheid en nauwkeurigheid van Temposonics sensoren worden ze vaak verkozen als oplossing voor lineaire positiebepaling en niveaumeting in heavy duty omgevingen of mobiele toepassingen. De sensoren zijn met hoge IP-classificaties en in ATEX uitvoeringen leverbaar.

>> Download informatie over het magnetostrictieve meetprincipe (NL).

>> Download informatie over het magnetostrictieve meetprincipe (DE).

MTS Sensors Quality Control

Temposonics (D/US) ontwerpt en fabriceert  wereldwijd mechanische testsystemen en positiesensoren  voor talloze marktsegmenten en toepassingen. Met meer dan 40 jaar ervaring in de industrie mag Temposonics een echte pionier genoemd worden op gebied van precisiekracht en motion control! Het bedrijf ontwerpt producten die de mechanische eigenschappen van materialen, structuren en objecten meten en bepalen.