POSITAL

tsb - bescom is de enige GOLD Certified POSITAL-distributeur in Nederland en België, daarom is het ook van het grootste belang dat ons begrip van de POSITAL-producten alomvattend is. Bovendien zorgen wij ervoor dat onze kennis up-to-date blijft van de nieuwste productreleases, technologieën en trends.


Ook hebben wij vijf medewerkers die het certified sales engineer programma met succes hebben voltooid en wij hebben twee gecertificeerde product specialisten in bedrijf.
 POSITAL Fraba Duits sensorbouwer


Oprichting & mijlpalen

POSITAL werd in 1918 opgericht door Franz Baumgartner die een patent verworven had voor zijn Petri schakelaar. Na veel pionierswerk op gebied van elektrische en elektronische systeemontwikkeling begint POSITAL in 1963 met de verkoop van ‘geborstelde’ absolute roterende encoders. De komende decennia blijft de focus op encodertechnologie groeien.  In 1973 resulteert dit in de introductie van de eerste optische absolute encoder. In 1994 volgt de lancering van de eerste ‘Optical Safety Edges’ en in 2007 de lancering van de eerste magnetische multiturn encoders.
Vandaag de dag is POSITAL de enige partij ter wereld die Wiegand draad produceert.

Deze ‘Wiegand Wire Energy Harvesting Technolgy’ vormt het hart van de complete lijn POSITAL magnetische encoders. Dankzij haar strategische stap naar ‘Mass Customization’ in 2014, is POSITAL in staat binnen 24 uur de meeste van haar meer dan 350.000(!) encodervarianten klantgericht te produceren.
POSITAL Fraba production facility in Slubice Poland
 

Visie, missie, company values

POSITAL zet haar koers uit op basis van een weldoordachte missie en bijhorende ‘company values’. Interesse? Lees meer.


 


POSITAL's absolute meettechniek

POSITAL’s absolute sensoren geven de exacte positiewaarde weer vanaf het moment dat ze worden aangezet. Dit wordt bereikt door het scannen van een gecodeerd element. Alle posities van de sensor corresponderen met een unieke code. De sensor kan, zelfs na beweging in spanningsloze toestand, de huidige positie weergeven. Op het gebied van absolute encoders is POSITAL Europa’s marktleider.

PRODUCTIE SENSOREN POSITAL FRABAMagnetische en optische technologie

POSITAL heeft zowel optische als magnetische encoders in haar assortiment. Een optische encoder werkt met een leeskop die u kunt zien als een razendsnelle camera die de meetschaal met positiecodes detecteert. Magnetische encoders detecteren door middel van magnetisme.  Deze magnetische sensoren zijn robuust, duurzaam en compact door hun eenvoudige mechanische design. Ze kosten significant minder dan vergelijkbare optische encoders. Door hun compacte design kunnen ze in applicaties met beperkte ruimte worden toegepast. Optische encoders kunnen daarentegen erg hoge resoluties behalen met snelle responstijden. Deze encoders zijn tevens geschikt voor gebruik in magnetische velden.Speciale ‘Heavy Duty’ lijn

POSITAL levert een groot assortiment aan uitvoeringen. Hieronder vallen ATEX  uitvoeringen voor explosiegevaarlijke omgevingen en edelstalen behuizingen. Daarnaast levert POSITAL haar sensoren met diverse IP classificaties. Deze sensoren zijn beschermd tegen het binnendringen van voorwerpen, stof en water.

POSITAL FRABA HEAVY DUTY SENSOREN
 

Volg POSITAL op Social Media

Volg POSITAL op social media: facebook en linkedin.