ROLAND ELECTRONIC

De systemen van ROLAND ELECTRONIC staan in de eerste plaats in voor het betrouwbaar en veilig maken van productieprocessen in de metaalverwerkende industrie. In deze nichemarkt is ROLAND ELECTRONIC uitgegroeid tot maktleider. Oplossingen als dubbelplaat controle, lasnaaddetectie en plaatdikte meetsystemen voorkomen schade aan gereedschappen en productiemachines. De niet-destructieve test- en meetmethoden van ROLAND ELECTRONIC beschermen ook eindproducten en halffabricaten tegen beschadigingen en defecten.

Sinds 1965 ontwikkelt en produceert het Duitse bedrijf specialistische systemen voor fabrieksautomatisering en kwaliteitscontrole. ROLAND’s sensoren en controllers vormen vaak een antwoord op uitdagingen waar standaard sensoren niet volstaan. Sinds 1995 is het bedrijf ISO9001 gecertificeerd. Als flexibel en modern bedrijf biedt ROLAND ELECTRONIC haar klanten de zekerheid van expertise, vandaag en in de toekomst.


Dubbelplaat Detectie systeem ROLAND Electronic

Wereldwijd netwerk

Een wereldwijd Sales and Service Netwerk garandeert dat ROLAND ELECTRONIC aanwezig is daar waar haar klanten zijn. Zo is tsb – bescom ROLAND’s partner voor de Benelux. tsb - bescom heeft de ervaring en kennis in huis om klanten te ondersteunen met advies, engineering support en strakke leveringen.

Dubbelplaat Detectiesystemen, Plaatdiktemetingen, ROLAND Electronic


Competentie & Klantfocus

ROLAND ELECTRONICklanten waarderen de decennia lange ervaring op gebied van “Magnetische Technologieën”. Deze maken ROLAND een onvervangbare partner voor dfe metaalverwerkende industrie.

De Sales and Service van ROLAND ELECTRONIC zijn elke dag opnieuw aanwezig on-site, bij de klant. In het ROLAND Laboratorium wordt bepaald welke meetmethodes de betrouwbaarste en veiligste oplossing vormen voor de uitdaging van de klant.


Innoverende technologieën van ROLAND ELECTRONIC

De sensoren van ROLAND ELECTRONIC werken door middel van permanente magnetische detectie.  Veranderingen  in het magnetische veld door het voorbijgaan van een metalen object worden door de sensor gedetecteerd en omgezet in elektronische signalen. De sensor reageert op dezelfde manier op verandering in de dikte van de luchtlaag tussen de sensor en het metaal. Hierdoor kan ook de aanwezigheid of juistheid van de positie van het metaal gemeten worden.

Lasnaaddetectie systeem ROLAND Electronic, SND40Magnetische Stroom, Eddy Current en Inductie zijn de drie belangrijkste technologieën waarmee ROLAND ELECTRONIC sensoren ontwerpt voor vele bijzondere detectie-uitdagingen. Lasertechnologie wordt ingezet waar de voordelen van een optische benadering nodig zijn.
Innoveren doet  ROLAND ELECTRONIC altijd met een zo hoog mogelijke klantwaarde voor ogen. Ontwikkelingen liggen altijd in het verlengde van de kerncompetenties van het bedrijf. Hiervoor doet het altijd een beroep op de nieuwste sensor- en communicatietechnologieën.


Toepassingen

Wanneer metalen platen automatisch in machines worden ingevoerd, is het noodzakelijk om te voorkomen dat twee of meer platen de machine binnenkomen. Anders zou dit tot aanzienlijke schade kunnen lijden aan de apparatuur. In vele duizenden installaties wereldwijd hebben de ROLAND ELECTRONIC dubbelplaatdetectiesystemen hun betrouwbaarheid bewezen in het voorkomen van onwenselijke gevolgen. 

Toepassingen ROLAND ElectronicTypische toepassingen zijn invoersystemen voor metaalbewerkingmachines. Lasnaaddetectiesystemen van ROLAND Electronic worden veel ingezet in de bewerking van metalen pijpen en buizen. Daarnaast vinden we de systemen vaak terug in de metalen verpakkingsindustrie. Plaatdikte meetsystemen worden ingezet in de metaalproductie. Tot slot zijn er de materiaal testsytemen die vooral worden toegepast om de productkwaliteit van metalen producten te testen.


Geschiedenis ROLAND ELECTRONIC

Lees hier (in Engels) de hoogtepunten uit de meer dan vijftig jaar lange geschiedenis van ROLAND ELECTRONIC.

ROLAND Electronic Marktsegmenten