Redundante sensoren

Om de bedrijfszekerheid te verhogen worden in sommige toepassingen de besturingen en of meetsensoren vaak dubbel of soms zelfs drievoudig uitgevoerd. Bij dubbele uitvoering is een van beide systemen actief en wordt er voortdurend gecontroleerd of dit systeem nog in orde is. Zo niet, dan zal het back-upsysteem meteen de besturing overnemen. Bij drievoudige redundantie wordt vaak een voting-systeem gebruikt, alle drie systemen zijn actief en voeren synchroon dezelfde bewerkingen uit. De uitgangssignalen worden continu vergeleken; normaal gesproken zouden alle drie uitgangen hetzelfde moeten zijn. Zodra er één afwijkt, is er reden om aan te nemen dat dit systeem niet in orde is en zal dit signaal niet gebruikt worden.
 

Redundante Lineaire Positiesensoren

Met de sensoren van Temposonics® R-Series bieden wij fabrikanten én gebruikers van hydraulische cilinders, twee verschillende mogelijkheden om een 2 of 3 voudig redundant positie meetsysteem te realiseren. Afhankelijk van welk meetsysteem men kiest zijn deze positiemeetsystemen geschikt voor integratie in hydraulische cilinders van 25 mm tot 20 meter en twee- of drievoudig redundant.

Klik hier voor meer gegevens GT sensoren.

Houder en support tube voor flexibele RF sensoren

Voor 2-voudige en 3-voudige redundante systemen is de flexibele RF sensor van Temposonics uitermate geschikt. De houder en de geleide buis zijn speciaal ontworpen om flexibele sensoren te monteren en te geleiden tot maximaal 20 meter meetlengte. Daardoor kunnen tot drie flexibele sensoren in een kleine ruimte worden gebruikt zonder onderlinge interferentie. De eenvoudige installatie maakt het tevens mogelijk om bij eventuele vervanging de sensoren ongecompliceerd en onafhankelijk van elkaar uit te wisselen. Ook is het mogelijk om per sensor een verschillend uitgangssignaal te gebruiken.

Klik hier voor brochure houder en support tube.
Klik hier voor meer gegevens RF sensoren.


M65 magneet

De positiesensoren van Temposonics, werkend met het magnetostrictieve meetprincipe, maken gebruik van een magneet om de positie te bepalen. Bij de sensoren die ontworpen zijn voor het gebruik in hydraulische cilinders zijn een aantal verschillende magneten te verkrijgen. De standaard magneet heeft een binnendiameter van 13,5mm. Indien de cilinder langer is dan 2500mm en in horizontale positie toegepast wordt, adviseert Temposonics het plaatsen van een steunbuis van bijv. 28x4mm (van niet magnetisch edelstaal) om doorbuiging te voorkomen. Hiervoor is een aparte magneet verkrijgbaar met een binnendiameter van 30mm. Om ook speciale oplossingen mogelijk te maken is de magneet M65 ontwikkeld. Bij de M65 is het mogelijk een steunbuis met grotere diameter toe te passen. Dit betekent dat de doorbuiging bij zeer grote lengten sterk beperkt kan worden. Ook is het mogelijk de sensor uit het midden te plaatsen. Dit geeft een grotere vrijheid in de ontwerpfase van de cilinder. De magneet is voorzien van 4 bevestigingsgaten.

Klik hier voor meer gegevens M65 magneet.


 

Dé alles in één oplossing

Is er onvoldoende ruimte om drie onafhankelijke flexibele sensoren in een hydraulische cilinder te plaatsen? Dan is er ook de mogelijkheid om een alles in een sensor toe te passen. Deze uitvoering is een staaf sensor met een maximale meetlengte van 3,5 meter en is met een twee- of drievoudige redundante analoge uitgang beschikbaar.
 
Eigenschappen Redundant Sensor GT3 Flexibel Sensor RF
Aantal sensoren om drievoudig redundante sensor te bouwen. Eén GT3 sensor bevat drie onafhankelijke in één behuizing. Drie sensoren, die in één drukvaste beschermbuis ingebouwd worden.
Meetlengte 50 …. 3.500 mm 150 …. 20.000 mm
Diameter van de drukvaste staaf. 10 mm Drukvaste beschermbuis b.v. met een binnendiameter van 19 mm en een buitendiameter van 25 mm.
Vervangen van de sensoren. De sensor wordt compleet uitgewisseld. Eén sensor kan onafhankelijk van de andere twee sensoren uitgewisseld worden.
Interfaces voor de verwerking van Het positiesignaal. Analoog ( stroom of spanning ) Analoog, Profinet, EtherNet/IP, EtherCAT, Powerlink, SSI, CANbus en Profibus.