Trein & Spoor

Het segment ‘trein & spoor’ is voor tsb – bescom een belangrijk en bijzonder nichesegment. Onze focus op motion control oplossingen voor metro-, tram- en treinstellen is gegroeid dankzij de hoogwaardige sensoroplossingen van Lenord+Bauer voor dit marktsegment.

motion control sensoren voor trein en spoor

 

Veilige treinen, trams en metro's

Heel concreet ontwerpt en bouwt Lenord+Bauer dedicated encoders voor de rem- en motorsystemen in treinen, trams en metro's. Deze vormen een essentieel onderdeel binnen het totale veiligheidscircuit van deze voertuigen. Inbouwencoders, as-encoders en overbrengingsencoders monitoren de draaisnelheid en positie van tandwielen, draaistellen en remmen. Hiermee controleer je de tractie, snelheid, het toerental en de wielslip en dus de totale veiligheid van een voertuig. De handige ‘multi channel’ functionaliteit van de Lenord+Bauer encoders maakt het bovendien mogelijk zowel snelheid als positie gelijktijdig uit te lezen.

Als partner van Lenord+Bauer in de Benelux is  tsb – bescom zowel adviserende als leverende partij van deze sensoren. Wij leveren deze ‘treinsensoren’ vaak als spare parts aan partijen die onderhoud en revisie plegen op trein-, tram- en metrostellen.

veiligheid, sensoren, motion control, trein en spoor

Voor het landelijk treinverkeer adviseren en leveren wij aan de NS en NedTrain, alsook aan de typische onderhoudspartners zoals Siemens, Bombardier en Alstrom. Wat betreft onderhoud en revisie van metro’s en trams is tsb – bescom belangrijke partner voor de stedelijke vervoersbedrijven in Amsterdam, Den Haag en Utrecht  (HTM GVB, RET, Q-buzz).

Voorbeelden Lenord+Bauer sensoren voor Trein & Spoor:
 
Trein en Spoor sensor GEL 247 van Lenord+Bauer Trein en Spoor sensor GEL 2474 van Lenord+Bauer Trein en Spoor sensor GEL 2475 van Lenord+Bauer Trein en Spoor sensor GEL 2476 van Lenord+Bauer
GEL247 GEL2474 GEL2475 GEL2476

 
Trein en Spoor sensor GEL 293 van Lenord+Bauer Trein en Spoor sensor GEL 2700 van Lenord+Bauer
GEL293 GEL2700